loading...
اخبار روز ایران و جهان
مدیر بازدید : 415 سه شنبه 21 خرداد 1392 نظرات (0)

نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیروز رأی به مصوبه‌ای دادند که چندی پیش مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته بود...


این مصوبه که در قالب اصلاح همان قانون «تنظیم جمعیت و خانواده» از سوی مجلسی‌ها مطرح شده، قرار بود تا افزایش مرخصی زایمان از 6 به 9 ماه و 2 هفته مرخصی اجباری برای پدران را هم به همراه داشته باشد، اما در همان ابتدا یعنی ورود به شورای نگهبان متوقف ماند تا نمایندگان مجلس ایراد مورد اشاره شورای نگهبان یعنی محل تامین بار مالی این اصلاحات را رفع کنند، تا این‌که دیروز سرانجام پس از یک وقفه نسبتاً طولانی، مجلسی‌ها خبر دادند که لایحه مذکور با رفع ایرادات, تصویب شده است و دولت می‌تواند این بند‌ها را اجرایی کند، البته پس از آن‌که از تأیید شورای نگهبان عبور کرده و به دولت برسد.
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس که یکی از موافقان این موضوع است می‌گوید: «ما بعد از ایراد شورای نگهبان به معلوم نبودن محل تامین اعتبار این لایحه پس از مشورتی که با حقوقدانان خود شورا انجام دادیم، توانستیم با رفع ایرادات، بار دیگر لایحه را در صحن مجلس مطرح کرده و تصویب کنیم.»
وی می‌افزاید: «بر این اساس دولت می‌تواند مرخصی زایمان مادران را از 6 به 9 ماه افزایش داده و 2 هفته مرخصی اجباری هم برای پدران در نظر بگیرد، البته این مرخصی باید حتماً در آن زمان استفاده شود و امکان ذخیره کردن ندارد.»
شهریاری درباره این‌که آیا چون واژه مجاز در این لایحه قید شده دولت‌های بعدی می‌توانند ازاجرای آن سرباز بزنند؟ تاکید می‌کند که چون این لایحه, مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را دارد و از سویی موازی با سیاست‌های تشویقی نظام برای افزایش جمعیت است، امکان این‌که اجرا نشود ندارد.
وی البته درباره این‌که بارمالی این لایحه از کجا تامین خواهد شد هم اینطور پاسخ می‌دهد:« دولت برای اجرای این لایحه در بودجه عمومی خود ردیفی معادل هزار و 500 میلیارد تومان پیش‌بینی کرده که البته فقط هزار و 400 میلیارد تومان آن با موافقت مجلس روبه رو شده است.»
عباسی سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس هم در گفت‌و‌گو با در این باره به نکته‌ای اشاره می‌کند که جالب توجه است.
وی می‌گوید:« در بند تبصره 2 اصلاحیه لایحه تنظیم جمعیت و خانواده که پیش از این با ایراد شورای نگهبان روبه رو شد، آمده بود که دولت مکلف است تا مرخصی زایمان را از 6 به 9 ماه افزایش داده و 2 هفته هم مرخصی اجباری برای پدران در نظر بگیرد که این واژه «موظف است» به «می‌تواند» و «مجاز است» تغییرنام پیدا کرد؛ چرا که اگر دولت موظف باشد باید حتماً منابع مالی اجرای آن هم دیده شود که اگر پیش‌بینی نشده باشد، خلاف قانون است.
پروین هدایتی، معاون سرمایه‌های اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری هم در این باره به لایحه‌ای اشاره می‌کند که دولت افزایش مرخصی زایمان را با توجه به سوابق قانونی در این لایحه مد نظر داشته است. او به می‌گوید: ما « افزایش مرخصی زایمان از 6 به 9 ماه را درلایحه اصلاح قانون ترویج تغذیه با شیر مادر پیش‌بینی کردیم که سابق بر این هم مرخصی 6 ماهه زایمان در همان قانون مندرج بود.
این لایحه پس از بررسی‌های کارشناسی و تخصصی در کمیسیون‌های دولت، در ابتدای سال‌جاری به تصویب هیأت وزیران رسید و تقدیم مجلس شد.
این در حالیست که مجلس علاوه بر بررسی لایحه اصلاح قانون تنظیم جمعیت و خانواده که سابق بر این به مجلس تقدیم شده و ناظر بر رفع محدودیت والدین شاغل بر اساس تعداد فرزندان است، تبصره‌ای مبنی بر افزایش مرخصی زایمان از 6 ماه به9 ماه را در ذیل آن گنجاند که به علت پیش‌بینی نکردن محل تامین بار مالی، مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت و موجب بازگشت مصوبه به مجلس شد.
در حالی که لایحه ترویج تغذیه با شیر مادر، به شکل مفصل‌تری نسبت به تبصره الحاق شده به لایحه تنظیم جمعیت و خانواده، به موضوع افزایش مرخصی زایمان پرداخته و با پیش‌بینی افزایش مرخصی مادر و مقرر کردن مرخصی پدر و محل تامین بار مالی، موارد خاص و استثنایی مانند پذیرفتن سرپرستی کودک یا استفاده از روش‌های درمان نازایی را هم مورد توجه قرار داده است.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
صفحات جداگانه
آمار سایت
  • کل مطالب : 1632
  • کل نظرات : 103
  • افراد آنلاین : 9
  • تعداد اعضا : 8
  • آی پی امروز : 15
  • آی پی دیروز : 322
  • بازدید امروز : 210
  • باردید دیروز : 1,257
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1,630
  • بازدید ماه : 2,717
  • بازدید سال : 39,528
  • بازدید کلی : 2,386,792